Tegen het einde van het jaar

Zo tegen het einde van het jaar hoor je helemaal in kerstsfeer te genieten van een rijk gevulde , glinsterende boom in huis, rijp op de bomen buiten en de arresleeën in de straat. De werkelijkheid? Een bos bloemen en een moderne piramide in de kamer, de regen die zeikt langs de ramen en een stoet met tractoren op weg naar de Amercentrale met de ME erachter aan. Vrolijk gezicht, dat wel, al is de reden minder leuk.

Het is ook precies waarom wij hier nog zitten, want niet alleen hier wordt geprotesteerd, ook in Frankrijk wordt er gestaakt. In het openbaar vervoer, de luchtverkeersleiders, het vrachtverkeer en weet ik wat nog meer. België denkt, vooruit, dan wij ook maar een dag dwars liggen morgen en dus zien wij echt niet hoe we op deze manier de Spaanse grens moeten halen. Nu is dat ook geen drama, want we zitten hier gelukkig hoog en droog, maar willen nu eigenlijk gewoon naar de zon, die hoogstwaarschijnlijk een zegen voor Alberts pijnlijke lijf zal zijn. Bovendien komen Peet en Hendrika ook nog begin januari, als dat vliegtuig tenminste wel gaat.

Esmee gaat met ons mee, als we gaan, hopelijk zaterdag. Die Fransen zullen toch ook wel een keer gewoon bij de kachel willen zitten onderhand? Zij is vorige week definitief uit Engeland vertrokken nadat ze al heel lang wist dat haar relatie daar geen toekomst meer had. Lang geprobeerd, maar uiteindelijk win je het als vrouw niet van de verslavingen van je man als hij er niets aan doet. Alle ellende maar in één zin proberen uit te leggen, na een relatie van zes jaar is er nu vooral opluchting bij haar en bij ons en ik geniet intens van mijn meisje wat ik zolang kwijt leek te zijn. Met onze steun komt ze er wel!

De laatste weken zijn goed geweest, in alle opzichten behalve dan de pijn. Veel fijne momenten gedeeld met onze kinderen. Liefde, gezelligheid, zorg voor elkaar en mooie vooruitzichten. Een kindje op komst, een nieuw huis, een droomvakantie en een nieuwe start, ze hebben allemaal iets om naar uit te kijken en we gunnen het hen zo. Wij gaan over een week of acht alweer op reis, daar hebben we ook enorm veel zin in.

Kortom: we hebben nog geen idee waar we met Kerstmis zijn en wat we gaan doen, maar het zal best goed komen en voor 2020 zien we heel veel moois in het verschiet. Al onze vrienden, kennissen en overige bloglezers wensen we hele fijne dagen en een gezond, gelukkig en voorspoedig 2020!

6 reacties op “Tegen het einde van het jaar

 1. Hopelijk kunnen jullie snel naar Spanje, waar de temperatuur al gauw beter zal zijn dan hier. En knapt Albert snel weer op.
  Gezellige kerstdagen en dat het maar een geweldig 2020 mag worden.

 2. Hoop dat jullie snel naar Spanje kunnen vertrekken. Ook al zitten jullie hoog en droog, het is niet fijn op deze manier. Wij vertrekken vanmiddag en hoop dat de verkeersleiders het niet laten afweten en we op zo’n vliegveld zitten te hangen.
  Wensen jullie fijne kerstdagen (ik hoop in Spanje) en heel veel goeds voor 2020.

 3. Die fransozen…….dat ze er een heleboel reizigers mee treffen doet ze weinig, nu hebben jullie geluk dat jullie hier ook een mooi appartement hebben, helaas de zon zie je hier niet.
  Maar het zal vast wel goedkomen, het kacheltje zal vele stakers wel aanspreken en de kerstdagen zullen ze ook wel met familie willen vieren.
  Ik ga er vanuit dat je met kerst in de zon zit, heerlijk.
  Fijne kerstdagen en een sprankelend oud en nieuw✨

 4. Heel veel gezondheid en geluk voor het komende jaar (en al die jaren erna natuurlijk ook).
  Op naar de zon en ram die fransen met een stokbrood voor de kop!!!!

 5. Fijne feestdagen, zo mogelijk in de zon! En veel gezondheid, gezellige belevenissen en mooie verslagen, dat wens ik jullie toe! Dan lees ik mee…

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.