Olijfolie te koop

Het begon negen jaar geleden met de aankoop van een huis waar een rijtje hele kleine Ieniemienie olijfboompjes op een rijtje voor stond. We lieten ze uitplanten langs de zijkant van ons perceel om wat vrijer te zitten. Nou, dat is gelukt. Met als gevolg dat we elk jaar meer olijven krijgen en dit jaar genoeg hadden om onze eigen olie bij de perserij te kunnen laten persen.

De smaak is perfect! Eerste koude persing, die er troebel uit ziet, maar daardoor meer smaak heeft dan de olie die gewonnen is uit prut die meerdere keren geperst is en daarna zelfs verhit wordt om maar zoveel mogelijk flessen uit dezelfde massa olijven te krijgen. In deze olie zitten nog de restjes van de pit en het vruchtvlees, waardoor de smaak ongekend goed is. Olie om heel mooi te presenteren in een schaaltje, met een beetje zout en goed brood, zodat je gasten (of natuurlijk jij zelf!) kunnen dopen en genieten van het beste van de Spaanse zon, aarde en onze olijfbomen. Of verrijk je salade met een dressing met deze bijzondere olie, puur genieten.

Kan je ook bakken in deze olie? Jawel, de troebelheid verdwijnt na verloop van tijd, de drab zakt naar beneden, zoals bij een goede wijn en wat overblijft is prima olie om in te bakken. Alleen verhit je deze zuivere olie maar één keer, hergebruik geeft een nare bijsmaak.

Wij brengen deze olie in april mee naar Nederland en geven onze vrienden en kennissen graag de kans om deze bijzonder smakelijke Spaanse olie in eigen keuken te gebruiken. We zijn altijd vrij gul in het weggeven van Spaanse lekkernijen, maar je zal begrijpen dat wij onze kosten hier ook aan hebben. Jose, onze steun en toeverlaat in de tuin, heeft samen met Antonio de olijven geplukt, naar de perserij in ons dorp gebracht, laten persen en daar de flessen laten vullen.

We bieden deze olie graag aan voor een prijs van € 14,50 per fles van 2 liter. Heb je interesse? Laat het ons weten. Af te halen in Made in april/mei van dit jaar of in overleg door ons bij je thuis bezorgd, afhankelijk van de afstand. Wees er tijdig bij, op is op!

INCLUSIEF VERVOER NAAR NEDERLAND – BESTEL ALVAST VOOR APRIL

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.