Van Spanje naar Florida

En dan is het bijna zover! We kijken er al heel lang naar uit, maar vannacht is de laatste nacht thuis voor de vakantie naar Florida. Wil je ons volgen? Dat kan, maar niet op dit blog. Er is een speciaal vakantieblog: www.tijmesflorida2020.com. Als je je aanmeldt als volger, kan je ook nog een leuk cadeautje van Albert winnen, misschien 🙂

Ondertussen is er hier van alles gaande buiten. Al vanaf we net voor kerstmis terug gekomen zijn, roept Jose dat hij groot onderhoud aan de tuin gaat doen, samen met Antonio. En er was altijd wel wat, te koud, te nat, teveel wind, teveel werk, noem maar op. Maar nu is het dan zover, met temperaturen van boven de 20 graden, windstil en onze vakantie die eraan komt, ging het toch kriebelen. Dus zijn er vrijdag een aantal bomen uitgerukt, vooral granaatappels die nooit vruchten gaven maar wel heel lelijk prikken en vijgenbomen die ongebreideld willen groeien, maar hele lelijke brandplekken kunnen geven door lekkend vocht bij het snoeien. Weg ermee.

Gisteren is er een nieuwe mandarijnboom geplant en daarnaast een citroen. De oleanderheg is enorm gekortwiekt en onder smaller gemaakt omdat hij veel te breed werd en de olijven zijn keurig terug in vorm gesnoeid, net als de sinaasappelboom waar de laatste dertig plus sinaasappels deze week vanaf gehaald zijn. Esmee kan even vooruit, al hoor ik Albert sinaasappelen persen, as we speak 🙂 Slim, want ze krijg ze nooit op alleen en sap kan je prima invriezen en onze nieuwe vriezer is groot genoeg om de kannen rechtop in te zetten.

Vandaag zijn ze weer aan het snoeien en vooral aan het opruimen, want alles kan in de grote container die er speciaal voor weg gezet is. Ik krijg weer een beetje lucht, de amandelen hebben dit jaar prachtig gebloeid en ik geniet enorm van die bloemenpracht, maar mijn hooikoorts speelde behoorlijk op. Nu schiet alles weer in het groen en merk ik dat ik minder last heb.

Esmee kan de komende weken volop uit de nieuwe vriezer eten. Ze heeft geen rijbewijs, dus moet het doen met wat het dorp biedt. Een grote voorraad fruit ligt koel, daar kan ze ook mee vooruit. Inmiddels gaat ze op maandag met buurvrouw San naar Spaanse les, is ze thuis hard aan het Spaans oefenen en doet ze dagelijks haar wandelingen, soms wel tien kilometer per dag. Ze heeft een jaar lang keihard gewerkt met een fysiotherapeut in de UK om haar lichaam zo sterk te maken dat het de zwakke heup steunt. Ze is in contact met instanties in Nederland om weer daar te gaan wonen, maar liefst met hulp, zeker in het zoeken naar werk, want ze voelt zich sterk genoeg om daar aan te beginnen. Maar de verloren jaren door de heup én haar PDD-Nos maken wel dat ze liefst begeleid werkt en wellicht ook gaat wonen. Als iemand op dit vlak ervaring heeft of ons nog adviezen aan de hand kan doen, schroom niet!

Ondertussen is het hier wel even wennen geweest, weer met zijn drieën in huis. Ze heeft gelukkig een hele fijne ruime slaapkamer, met televisie en verwarming en de luxe van een eigen badkamer. Ze is erg behulpzaam in het huishouden, ik zou er echt lui van kunnen worden (of ben het al een beetje). We hebben een aantal keren lekker gewinkeld, haar garderobe lekker aangevuld en ook Peet en Hendrika waren hier nog een week. Ik ben voorzien van een nieuwe bril én zonnebril.En, inmiddels lijkt het al lang geleden en heel gewoon, maar we zijn wel superblij met ons glasvezelinternet! Er is speciaal voor ons een paal geplaatst en een draad doorgetrokken vanuit het dorp, want alles gaat hier bovengronds. Het is echt luxe om buiten de bebouwde kom alsnog glasvezel te krijgen hier. Razendsnel met 500 Mbps up en down! Kuddo´s voor Conecta-3!

Wel, lieve lezers, ik groet u. Tot ziens op het de Florida-site!

6 reacties op “Van Spanje naar Florida

  1. Wat ouderwets druk weer bij jullie! Maar fijn om op reis te gaan als alles op orde is! Wens jullie een goede reis en voor Esmee alle goeds voor de toekomst. Goed bezig meissie! En Monique en Albert, tot op jullie nieuwe blogs!
    Groetjes, Inge

  2. Druk druk zo net voor vertrek!
    We wensen jullie alvast een hele goeie reis en een hele fijne vakantie toe!
    Wat fijn dat Esmee actief bezig is in Spanje en plannen maakt voor haar toekomst in Nederland.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.