Even naar de slager

Ik had een Engelse slager ontdekt die vlees op vooraf afgesproken plaatsen in een gekoelde wagen brengt, op bestelling, met een keurige webshop waarop je de producten kan bestellen. De regels zijn hier veel strenger dan in Nederland, zoals ik al eerder vertelde op mijn blog. Boodschappen doen is dus in het eigen dorp, waar het winkeltje kleiner is dan onze woonkamer. Ik ben er huiverig voor, daar kán je gewoon geen afstand houden. Een wandelingetje mag niet, behalve als je een hond uitlaat binnen 50 meter van je huis. En aangezien wij al 200 meter buiten het dorp wonen, zie je dus gewoon niemand. Wij kijken dan ook met verbazing, maar zonder te weten wat het beste is, naar hoe ´vrij´ Nederland nog is.

Ik dus op pad, vreemd gevoel en 10 kilometer van huis. Maar ook wel lekker om even eruit te zijn. Ik keek mijn ogen uit in het dorp. Toch nog best veel mensen op straat, volgens mij gaan ze gewoon drie keer per dag naar de groenteboer of de slager? Maar ook mannen die op gepaste afstand wel een praatje met elkaar houden. Het valt dus nog wel mee met die strenge handhaving …


Rustig de toegestane snelheid rijdend over de lange tweebaansweg naar de volgende dorpen, werd ik ingehaald door een personenauto én een andere slager die gewoon echt veel te hard reden. Geen politie gezien onderweg, hoewel ik gewapend was met mijn ID-kaart, rijbewijs én de bestelbon van de slager. Want officieel mag ik dus ook niet verder dan de dichtstbijzijnde winkel, maar blijkbaar zijn ze wel gevoelig voor het argument dat je liever één keer goed inkoopt. De slager was er eerder dan ik, hij had keurig gebeld dat hij onderweg was en de overhandiging ging netjes met handschoenen aan, op de vloer van de auto aan de andere kant, mijn betaling met Apple Pay, contactloos met de telefoon dus. We droegen beiden een masker. Veiliger kan niet volgens mij.


Op de terugweg heb ik enorm genoten van de prachtige bloemen overal in de bermen. Veel regen, het is hier echt rotweer eigenlijk, maar daardoor ontploft de natuur. En dan op deze zeldzame zonnige dag vormen de blauwe lucht, witte wolken, grijze bergen en kleurrijke bloemen en planten een schilderij wat je niet kan beschrijven. Zo mooi!
Hoe kan je blij worden van iets wat anders zo gewoon lijkt … ik durfde niet eens te stoppen om een foto te maken, maar het staat op mijn netvlies.

3 reacties op “Even naar de slager

  1. Wat een bizarre situatie toch. Bij jullie veel strenger dan bij ons. Wij hebben van de week twee rondjes gereden. Nog weinig fruitbloesem, maar verder mooi. En goed voor de auto zoals ik gisteren las!

  2. Het zijn rare tijden. Ze zijn bij jullie inderdaad veel strenger. Hopelijk is het snel voorbij. Hou jullie taai en maak er wat van!!!

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.