Drukke quarantaine

Drukke quarantaine

Boodschappen, maar dan anders. Tjonge, we hebben het er bijna druk mee vandaag!

Voor de derde week op rij komt Frutas Soberanos uit Mahoya bij ons een partij groenten en fruit thuis brengen. Echt superkwaliteit, heel erg blij mee. De eigenaar en zijn bijrijder zetten alles netjes op de veranda, later halen wij het naar binnen en na uit uitpakken wordt het aanrecht schoongemaakt en wassen we heel goed onze handen. Enorm blij met onze jaren geleden gekochte restaurantkoelkast met heel veel ruimte. De baas maakt een gezellig praatje, zijn bijrijder vraagt hoelang we hier wonen, want mijn goede Spaans valt natuurlijk weer op. Blijkt hij uit Pakistan te komen en maar liefst 12 talen te spreken! Hij schakelt vrij snel over op behoorlijk Engels en schijnt er zijn doel van te maken Esmee ervan te overtuigen dat ze hier moet blijven wonen en met hem op Spaanse les moet gaan (en nog wat leuke dingen, geloof ik). Hij zag haar wel zitten, volgens mij 🙂 Ben benieuwd of hij haar 18 schatte, zoals zovelen, of haar werkelijke 28! Hij haalde er van alles bij om haar ervan te overtuigen dat dit gebied ongeveer de hemel op aarde is.


Ik bestelde eergisteren ook weer een partij vlees en kip bij Bell´s Butchers in La Marina, die kan worden afgehaald bij Tipsy Terrace in Frailes. Ruben, hun chauffeur belt keurig dat hij er is. Albert deze keer op stap, mét bestelbon, want als je aangehouden wordt kan je bekeurd worden. Officieel moet je je boodschappen zo dicht mogelijk bij huis doen, wat in ons geval dus een kleine winkeltje in het dorp betekent. We gokken dat dit wel mag. Maar hooguit één persoon per auto! Gewapend met mondmasker (want dat lijkt hier niet echt verplicht, wel sterk aangeraden) wat door de gemeente is uitgedeeld.


En terwijl hij weg is, komt goede vriend Jose een partij boodschappen brengen. Hij is werkzaam als chauffeur voor de regio-apotheken, dus mag met zijn blauwe apotheekbusje overal rondrijden. Hij kan dus wel naar de grote supermarkten en heeft voor ons een partij boodschappen gedaan bij de Mercadona, zeg maar de AH of Jumbo van Spanje. Hij verbiedt ons ten strengste om op pad te gaan, hij is erg zuinig op onze gezondheid, de lieverd. Alles keurig in kratten, weer op de veranda. We maken netjes op afstand een praatje en ik heb vanmorgen snel een boterkoek voor hen gebakken en in een feestelijk doosje gedaan, met een kaartje met veel liefs, zodat ze daar ook wat lekkers hebben.

Net voor onze vakantie naar Florida kochten we een nieuwe vriezer, de oude deed het nog wel, maar was niet handig ingedeeld en maakte heel veel ijs aan. Uit energie-overwegingen en uit puur gemak, kwam er een mooie nieuwe en ging de oude naar Maria. Nu zijn we daar dus erg blij mee, want een partij stokbroden en weer voor een paar weken vlees, daar is ruimte voor nodig. We pakken netjes alles in ziplock-zakken van Ikea, waarvan we alle maten op voorraad hebben.

Albert kookt daarna, ik werk de sociale media bij en na het eten deden Esmee en ik ons huiswerk. Want zij is zo ver gevorderd door zelfstandig te werken in Duolingo en allerlei Apps, dat ze vanaf vandaag mee gaat doen met mijn lessen Spaans B2 via het Instituto Hispánico de Murcia. Javi, een van mijn docenten van toen, geeft deze lessen online aan Erasmus-studenten van de Universiteit van Murcia en aan ons dus. Ik zit een stukje onder mijn oude niveau, maar vind het wel lekker om te herhalen. Esmee komt hier en daar nog wel wat tekort, maar verrast me zeer positief! Door de oefeningen aan haar uit te leggen, denk ik heel bewust na over de grammatica. Dat is voor mij ook wel eens heel goed.

Kortom: ondanks onze ophokplicht, hebben we het gewoon druk, want om zes uur begint de les weer!

5 reacties

Ingrid en Cor Geplaatst op1:56 pm - 8 april 2020

Hallo Albert, Monique en Esmee,
Fijn om wat van jullie te horen, zo te lezen redden jullie het wel en zijn jullie in goede gezondheid. Houden zo!
Liefs uit West Graftdijk!

Jan & Annie Geplaatst op2:03 pm - 8 april 2020

Jullie zijn goed bezig! Zo is de ophokplicht toch gezellig!

Inge Geplaatst op2:13 pm - 8 april 2020

Wat boffen jullie met je leveranciers! Natuurlijk ook dankzij de goede inburgering. Wij bestellen online, gaat tot nu toe goed. Wordt door de plaatselijke Coop bezorgd en geen wekenlange wachttijd zoals bij bv. Appie. En we kunnen altijd nog een beroep doen op de kinderen als we iets missen. Ik vind het super dat Esmee het zo goed
doet met Spaans! Maakt ook veel uit als je er lol in hebt. We zitten in de tuin met 23 graden! Hartelijke groeten van ons beiden, Inge

Dorien de Jong Geplaatst op2:22 pm - 8 april 2020

Wat fijn dat er zoveel mensen klaar staan om de boodschappen te doen en thuis te brengen.
Leuk om samen met Esmee de taalles te volgen. Zo kunnen jullie samen in htcspaans converseren. Hier ishet abnormaal druk met fietsers allemaal bloesemkijkers. Niet normaal. Als of er geen corona heerst. Dat zal het weekend nog wat worden. Ik wens jullie fijne Paasdagen en zorg goed voor elkaar

corine oosterwijk Geplaatst op7:06 am - 15 april 2020

hey Monique

Wat fijn dat jullie je dagen goed doorkomen,leuk dat Esmee Spaans kan oefenen zal best pittig voor haar zijn.

Hou vol en blijf gezond !

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: