Pffff effe volhouden

Pffff effe volhouden

Hallo lieve mensen, Jawel daar ben ikkus weer om effe bij te Beppe. Allememagies wat beleven we allemaal een klçte tijd zeg. Hele wereld is ontwricht door dat biervirus. Ik ga hier gullie niet vertellen wat je moet doen hoor in deze tijd, ikkus wilde gewoon effe mijnes verhaal kwijt. Ik hoor gullie al denken Albertje gaat het wel met je daar in dat warme Spanje?

Nee, lieve volgers van dees blog, ikkus had de pech dat er een pijntje bij kwam tijdens het bankhangen voor gevorderde. Een kies blijkt ruzie te hebbe met zijnes vulling en de daarbij aanwezige zenuwen vonden het fijn om mij te pijnigen. Vooral als ikkus iets kouds of warms door mijnes bekkie kreeg. Dan sprong ik wel dertig centimes de lucht in wat voor mij al een hele hoge sprong is. Na het bellen van onze Spaanse tandarts gaf ze het advies om eerst antibiotica te slikken. Gelukkig hadden we nog een kuur op voorraad van de reis naar de Joe naait et steeds. Met behulp van ibrofen lukte het om rustig op de bank te hangen. Dinsdagmiddag mocht ikkus naar mijnes tandartsvriendin om de kies te behandelen.

Bij binnenkomst eerst mijnes handjes motte wassen en effe wachtte. in de wachtkamer. Daarna werd er drie keer getemperatuurd in een tijdsbestek van 10 minuten waarna ik binnenmocht.

de kleinste is mijnes Tandarts

Om een kort verhaal lang te maken de twee ruimtevrouwtjes hebbe deze tandartsangsthaas liefdevol behandeld. Er werd verteld dat de pijn nog wel een dag of drie door kon gaan omdat er in mijn bekkie geen reset knop zat om dit uit te schakelen. Maar er treedt nu op dit moment verbetering op zodat deze jonge weer heerlijk kan bankhangen.

Biervirus tijd met een lockdown hier in Spanje gepaard gelukkig met klçte weer. Regelmatig sproeit de regen hier behoorlijk zijn gaatje leeg. Ook de wind, nee niet de ene van mij, spookt hier rond het huis en laat ons regelmatig effe schrikke. Ik mis mijnes korte broek, mijnes buitenzit krantje s´morgens. Ook mijnes klusideedoenweeffe is weg tuurlijk mede de kiespijn maar toch ikkus heb nergens geen zin an. Jawel ikkus kijk tv maar daar haal ik ook mijnes ontspanning niet uit en lees zo nu en dan op het smoelenboek hoe het mijnes vrienden vergaat.

Ik ben nu al zover dat ikkus als zwartkijkmens me gaat ergere aan mensen die echt overal een zijkverhaal van maken. Of aan degene die op elke reactie motte menen dat zij de wijsheid van het biervirus in pacht hebbe. Zo zijn er piepels die vinden dat ze naar Spanje motte mogen komen omdat ze hier een vakantiehuis hebbe. Ze vallen daarmee zelfs de Nederlandse ambassade mee lastig. De ambassade is hier trouwens super bezig elke avond verschijnt er een update van de ambassadeur Jan. Die ook netjes op smoelenboek die azijnpissers te woord staat. Ik mot dit effe nuanceren hoor wat iedereen heeft tijdens de biervirus zijnes eigenste problemen en daar mag je niet overheen walsen. Maar om nu elke dag te schrijve dat je liever dit of dat had gaat mij te ver.

Hoe nu verder, we wachtte maar op het mooie weer zodat ikkus mijnes bolletje ook weer buiten de deur kan steken en wat tedoendingen gaat afmaken. Ja hoor ikkus sommige al denke achter hun knoppekasje het regent toch niet heel de dag Albertje. Nee, daar hebbe gullie gelijk in maar ikkus heb juist klusjes die alleen bij droog weer kenne. Zoals mijnes blokhutje painten en onze handkar ombouwen tot kruidentuintje. Kortom ikkus verzin wel wat om bezig te zijn ben namelijk wel toe aan een nieuwe uitdaging om mijnes zinnen te verzetten nu we niet naar Nederland mogen. Volgende week worden we weer Opa en Oma als onze Saskia onder het mes vandaan ons kleinkind op deze vreemde wereld zet.

Alstublieft denk effe na als uw op smoelenboek ergens op reageer, ooit zal de zon weer gaan schijnen en als je dan terug lees bij je herinneringen over een paar jaar op smoelenboek, wat je geplaatst hebt nu dan ja dan schaam je je. Ikkus heb besloten om iedereen die azijnzijkt te verwijderen van smoekleboek ikkus heb genoeg an mijnes eigen.

Ondanks alles wens ikkus gullie veel sterkte toe in deze klçte tijd en hoop dat spoedig verbetering komt waardoor dit biervirus de wereld kan worden afgekukeld.

Het gaat gullie goed de garoete van Albertje Kretiek Himself vanuit een gesloten Spanje.

4 reacties

Jolanda Geplaatst op8:29 am - 23 april 2020

Hartelijke groet terug Albert,en hou vol, maar dat gaan jullie zeker doen. Er is ff geen keuze knop. Hier in Nederland gelukkig een zonnetje, maar wees gerust na dit weekend s het hier ook weer regen. Al is het hier zeer gewenst op dit moment. Succes in het voorbereiden van het nieuwe Opa worden en het steunen en genieten op afstand. Wat wij ook hier met moeite volhouden.

kegeltjes Geplaatst op8:47 am - 23 april 2020

ach weer een kleintje!! Wat een weelde om op te verheugen!!

Inge Blankenstein Geplaatst op9:26 am - 23 april 2020

Ach Albert, ik leef met je mee. Hier zijn de regeltjes iets minder strak, maar wij houden ons toch maar koest! Spannende tijd voor Saskia om te bevallen. Hopelijk verloopt alles voorspoedig. Zelf ben ik toch steeds nog erg blij met de moderne middelen waarmee we tegenwoordig contact kunnen houden. Zal voor je duimen dat ook bij jullie het weer beter gaat worden. Houdoe! Inge

Henk Bierman Geplaatst op5:23 am - 11 mei 2020

Een paar weken verder nu, hoe gaat het met jullie? Lijkt het ergste achter de rug? Hoe voelt extra bewegingsvrijheid? Heerlijk waarschijnlijk, sterkte voor jullie allemaal. Groeten Henk

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
%d bloggers liken dit: