De bouw begonnen

Bouw

De was moet nog aan de lijn, de vloer nog gezogen en er moet nog een dweiltje door de keuken. En o ja, bed opmaken, mezelf optutten, haar föhnen en aankleden. En dat in ongeveer anderhalf uur, want over een dik half uur landen zwager Bram en schoonzus Trees (ha, moet even aan Karin Bloemen denken) op El Altet in Alicante. Maar als ik ga, dan ga ik ook als een speer, dus nu mag ik van mezelf nog even een blogje schrijven.

Het is zo fijn om weer thuis te zijn! De zon schijnt elke dag uitbundig, we moeten weer even wennen aan temperaturen van boven de 30 graden, maar dat wordt komende week weer even wat minder, dus genieten we er gewoon van. Het huis is gepoetst, de casita weer tip-top, de wasmanden zijn weer leeg en dus ben ik weer een tevreden mens. Ik heb een heerlijke week gehad, waarin ik mezelf de tijd heb gegeven om eens een boek te lezen, wat me al een tijdlang niet gelukt is. O ja, op weg naar Nederland las ik nog wel De jongen in de gestreepte pyama (wat een verrassend eind!) en een van de mooie boeken van Santa Montefiore. Hier thuis heb ik het boek over onze nieuwe koningin Máxima gelezen, helemaal in het Spaans. Ik was er voor mijn weken op het instituut al aan begonnen, maar kwam er moeilijk door, terwijl het nu las als een zonnetje. Toch veel vooruitgang geboekt daar weer dus. Inmiddels ben ik weer begonnen, dit keer met Un puerto seguro van Danielle Steel (A safe harbour). Weer in het Spaans en het leest als een zonnetje weg.

Ondertussen zitten we met een flink gat in de tuin. Nee, er komt geen zwembad 🙂 De plaatselijke aannemer die ons huis ook heeft gebouwd, is begonnen met ons nieuwe ´tuinhuis´. Is het een pergola, een prieel, een buitenkeuken? Zoiets in elk geval, de Spanjaarden hoorde ik het al casita noemen, maar die hebben we al een. Het wordt in elk geval een ruimte die aan drie kanten open is, met een muur aan de kant waar altijd in de winter de wind op staan, een verschuifbare glaswand om de wind aan de andere kant ook te keren en een toilet. Zo kunnen we hopelijk in de winter vaker beschut zitten en in de zomer een ruimte hebben waar we uit de zon zitten en het toch lekker doorwaait. De porche is heerlijk, maar ´s avonds vaak erg warm. En last but not least, het wordt hopelijk een mooie aankleding van onze toch wat kale tuin.

We zullen jullie als alles klaar is een mooie serie foto´s laten zien van de vorderingen per dag. De planning staat op ongeveer twee weken, maar dit is Spanje, dus we houden rekening met een beetje meer. Tot op heden loopt alles wel als een zonnetje hoor, op het gebroken wiel van de aanhanger van de bouwer na. De architect houdt alles onder controle, dat is dus deel van de deal die bij de bouwvergunning hoort. En het is gezellig en erg goed voor ons Spaans, die mannen de hele dag rond de deur. En o ja, Elisabeth, de ´ayudante´ van papa Agustin, die de zaak erg goed begeleidt.  Alvast één fotootje dan, om een indruk te krijgen van hoe en waar …

O ja, op de foto zien jullie de kussens van de loungeset op de tafel en stoelen liggen. Nou ja, dat komt … omdat er een slang in onze bank zat. Albert zag het ding over het terras glibberen, onder mijn stoel verdwijnen (iiiieeeeeksss!!) en nadat we hem richting grava hadden gedirigeerd, pakte Albert hem met een grijpstok op. Sissen dat kreng en naar Albert toespringen! Dus die laat hem weer schieten, hij schiet weg en toen waren we hem kwijt. En maar spoelen met water om te kijken of we hem niet onder de loungeset vandaan kregen. No way, dus uiteindelijk de bank op z´n kop gegooid en daar zat hij, helemaal weggerold in een hoekje bovenin. Koud water op de kop vond hij duidelijk niet zo en toen kon Albert hem weer pakken met de stok, net achter zijn kop, zodat hij geen kant meer op kon. Albert heeft hem over het hek geslingerd en weg was hij …. Eng ding, niet groot, maar wel fel.

Zo, jullie zijn weer een beetje bij, ik ga me op de huishoudelijke taken storten alvorens ik me netjes ga aankleden voor het bezoek uit Nederland. Ha, en niet alleen voor hen, vanmiddag nemen we ze mee om een Hollandse zak patat te gaan eten bij onze beroemde Flip. Deze zomer zullen ze een weekje holbewoners zijn in de B&B daar, dus mogen ze even sfeer gaan proeven. Hasta luego!

0 reacties op “De bouw begonnen

      1. Dan heeft Google vertalen nog een lesje te leren….. sorry, mijn spaans is eeehhh niet beter. Het woord dat ik vertaalde was buitenhuis.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.