De bouw vordert gestaag

Bijna beschaamd moet ik jullie vertellen dat het gewoon een beetje fris is hier. Het is ´maar´ 25 graden bij een koel windje en in de schaduw is het echt niet zo lekker als het vorige week was. Vorig jaar was het rond deze tijd tegen de 40 graden rond deze tijd, dus hou ik op met klagen, het is beter dan toen én veel beter dan in Nederland. Albert moet alleen een beetje oppassen, want die kan zijn ogen niet van de bouw buiten afhouden en krijgt door het wat frisse weer toch weer wat last van pijn. Op tijd naar binnen dus, die mannen kunnen best bouwen zonder ons.

Kúnnen wel, maar doen? Gelukkig niet! We zijn blij dat we deze week veel thuis zijn, want nu het grote bouwen achter de rug is en de details gaan komen, is er heel veel overleg. Niets wordt gedaan zonder dat de mannen vragen hoe we iets willen hebben en Salvador is in zijn rol als uitvoerder een gouden kerel. Hij kan goed uitleggen, spreekt rustig en duidelijk Spaans en is bovendien erg gezellig. Zijn maatjes werken keihard, ze nemen hun twee eetpauzes, maar verder gaat het dagelijks door van acht uur ´s morgens tot zeven uur ´s avonds (en later soms!). De aannemer heeft vorige week een lelijke val gemaakt hier, over een stom emmertje. Hij voelt zich allesbehalve fit en stuurt dochter Elisabeth vaak als opzichter en tussenpersoon hier naar toe. Zij woont samen met Salvador en dit stel doet het prima. Onze Spaanse woordenschat wordt trouwens erg uitgebreid deze week, bouwtechnisch kunnen we zo mee voortaan.

Voor ik zometeen foto´s van de bouw online ga zetten, wacht ik nog even op Leo, onze eigen elektraman. We hebben veel vertrouwen in Spaanse bouwers en hebben met dit huis geen problemen gehad, maar de elektriciteit was drama op veel punten. Leo heeft destijds veel lekken boven moeten halen en om  dat deze keer te voorkomen, laten we hem gewoon alles doen. Hij komt er zo aan en verdient natuurlijk ook een foto op het blog!

Verder gaat het leven zijn gangetje. Behalve de bouw is het lekker rustig. Tijd voor de kapper, samen naar het Centro de Salud in het dorp om bloed te laten prikken en verder eigenlijk niets bijzonders deze week. Morgen gaan we met onze Spaanse buren Juanita en Jose Duits eten bij El Paraíso, ben erg benieuwd wat ze daarvan gaan vinden 🙂 Ik hoop wel dat mijn nieuwe Kindle ereader voor de middag bezorgd wordt. Vanmorgen kon de koerier ons blijkbaar niet vinden en er is me beloofd dat dat morgen wel gaat lukken. Fijn, want dan kan ik lekker ook in de zon verder met mijn boek. Ik lees Safe Harbour van Danielle Steel in het Spaans en vindt het een heerlijk boek, maar de iPad en iPhone zijn duidelijk niet geschikt om te lezen in de volle zon.

Tot zover …

0 reacties op “De bouw vordert gestaag

  1. Jeetje het gaat wel heel hard nou.Alweer heel anders als dat wij het zondag voor het laatst gezien hebben.Mooi hoor,en doe Elisabeth en Salvador de groetjes van ons xx

  2. Dat ziet er gaaf uit en wat wordt het mooi! Hopelijk zijn jullie bloedwaarden goed. Eef was voor z’n jaarlijkse check up en alles was pico bello, dus we mogen niet klagen. We missen toch wel de contacten zoals we die vroeger hadden. Hier wordt niets meer georganiseerd!.
    Groeten, ook van Eef,
    Inge

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.