Zalige zonnige zondagmorgen

(Klik op de foto´s voor een slide show in groot formaat)

Zondagmorgen, acht uur. Bij hele grote uitzondering slaapt Albert uit en zit ik hier in een heerlijk ochtendzonnetje op het terras te genieten van de stilte. Het is een zalige zomer in Spanje. Niet de extreme hete temperaturen die we de afgelopen jaren vaak hadden, toen was het heel gewoon dat het een aantal dagen achter elkaar dik boven de 35 graden was. Nee, nu zie ik op de Wundergroundpagina van Leo en Joke dat de hoogst gemeten temperatuur 34,1 graden was deze maand, terwijl in 2012 38,9 en in 2011 39,1 de records voor juli waren:. Augustus is altijd nog warmer, dus we kunnen nog wel wat krijgen hoor, maar voor nu klap ik heel enthousiast in de handjes voor juli.

Gisterenavond zaten we na twaalf uur nog buiten op het terras van El Paraíso, de avonden zijn heerlijk, puur genieten. Ook voor de bouwvakkers is het prima weer geweest om te werken, vooral omdat ze de laatste week vooral binnen in de nieuwbouw hebben kunnen afwerken en de laatste twee dagen hier boven op het terras, allemaal in de schaduw. Het is klaar mensen! Op een paar kleine afwerkdingetjes na, maar dat mag geen naam meer hebben. Volgende week komen de glazen schuifwanden nog en aanstaande vrijdag krijgen we grote schoonmaakhulp van de schoonzoons van de aannemer, maar dan kunnen we ook echt alles gaan decoreren en inrichten. Nu staan onze tuinmeubels er al in, maar de finishing touch, daar hadden we geen tijd meer voor.

De nieuwbouw heeft inmiddels ook een naam:  Erwin stelde ´La Cantina´ voor en grappig genoeg had Albert dat helemaal in het begin ook al eens geroepen. En zeg nou zelf, het is een aardig rijtje: Casa, Casita en Cantina Dos Palmeras, toch? De cantina is  een beetje een Mexicaanse benaming voor een restaurant en vanuit het Nederlandse kantine bekt het ook wel lekker. En dat is ook een beetje wat we willen: een ruimte om lekker met vrienden te kunnen eten en drinken, in de schaduw en in de winter in het zonnetje wat door de grote ramen naar binnen kan vallen. Al onze bezoekers zijn erg lovend en enthousiast en we zijn ervan overtuigd dat we een goede keus hebben gemaakt door het zo te bouwen. Kortom, we zijn tevreden!

We zijn ook blij dat het voorbij is. Vier weken lang elke dag mensen rond het huis, druk praten, veel overleggen, alles in het Spaans, overal stof en rommel, dat waren we zo zat onderhand. Niet omdat de mensen niet ontzettend aardig waren, integendeel. Wat waren het fijne jongens om mee te werken, wat hebben we plezier met ze gehad en wat een topklus hebben ze afgeleverd. Zo strak, zo netjes en zo compleet. Alle complimenten voor de bouwploeg en dank voor de fijne samenwerking. Grote dank ook aan Leo, die alle elektra supernetjes heeft aangelegd en voor héél veel stopcontacten heeft gezorgd. Heerlijk, overal aanlegpunten voor de vele gadgets. Als afsluiting hebben we gisterenmiddag heerlijk gegeten bij aannemer thuis.

De rest van de week? Niet echt veel natuurlijk, want we waren vooral thuis. Daarom was het extra leuk om gisterenavond met Obbe en Loes (Obbe is de zoon van Ineke en Kees) en Bauke en Agnes te eten en zo een drukke periode gezellig af te sluiten. Morgen gaan we er heerlijk een paar dagen samen tussenuit. Het wordt heet en wij gaan lekker wat hoger de bergen in, in de Sierra Nevada. Lekker toeren met het bussie, slenteren door Granada en genieten van natuur en rust! Natuurlijk volgen foto´s en verslag. Fijne zondag allemaal!

0 reacties op “Zalige zonnige zondagmorgen

  1. Ziet er prachtig uit! Ga lekker genieten van jullie weekend en rust. Weet hoe fijn het is als alle werkers weer de deur uit zijn. Dankbaar voor hun inzet, maar ook dankbaar voor het “huis voor jezelf hebben”. Gezellige dagen toegewenst vanuit een zonnig Nederland XXX

  2. Ben blij dat ik over 3 weken cantina zelf mag komen bewonderen!!!! Op de foto’s ziet het er geweldig uit. Geniet van de heerlijke zondag, dikke zoen voor jou en grote smurf 😉 xxx

  3. Super mooi, jullie “landgoed” wordt steeds mooier. Veel werk maar prachtig resultaat. Petje af…en nu maar genieten. Veel plezier in Granada.

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.