Sierra de la Pila een beetje anders

Hadden we vanmorgen nog het idee dat het een luie dag beneden in de cantina zou worden, dat idee veranderde al snel toen Marien vroeg of we zin hadden mee de bergen in te gaan. Dat is nooit tegen dovemansoren gezegd bij ons, dus een kwartier later zaten we al bij hen in de auto. We gingen de Sierra de la Pila in, het prachtige Parque Regional tussen Fortuna en Pinoso zo´n beetje, maar anders dan andere keren gingen we niet naar de top. We volgden allerlei andere bordjes. Het was anders, maar zeker niet minder mooi!

De route was ruiger, met erg oneffen stukken weg met gaten en hobbels, veel losse keien, smalle stukjes waar je geen hoogtevrees moet hebben en onwaarschijnlijk mooie uitzichten. We klommen een stukje omhoog naar de ´Refugio´, letterlijk vertaald het toevluchtsoord. Denk niet dat er nog mensen slapen, al staat er een teken met een bedje op het bordje.

Weet je, het is niet uit te leggen, die machtige natuur, zo dichtbij. Kijk zelf maar! Wij besloten een prachtige rit met een lekker hapje eten bij El Paraíso en hadden een heerlijke dag.

0 reacties op “Sierra de la Pila een beetje anders

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.