Doopfeest, een bijzondere ervaring

Wat een bijzondere dag vandaag! Wij zijn er allebei een beetje van ondersteboven, zoveel indruk heeft het op ons gemaakt. De doopmis in de kerk was niet anders dan in Nederland en ik kon het ook nog helemaal verstaan (goed gevoel!). Opvallend is dat de Spaanse dames zich prachtig kleden en zelfs veel mannen waren netjes in pak. Albert ook, mooi hoor. En dat bij 32 graden.

Na de kerk zijn we met zo’n veertig familieleden van de ouders gaan eten in het restaurant van El Balneario in Baños de Fortuna. Wat een prachtig hotel! Het eten duurde uren, maar wat een heerlijke dingen kwamen er op tafel. Puur genieten. Albert vermaakte zich uitstekend met zijn nieuwe Spaanse vriendin met wie hij Nederlands water (Amstel) en Spaanse agua (cava) deelde. Hoe meer water, hoe vloeiender zijn Spaans werd.

Maar het meeste indruk heeft de vriendschap en betrokkenheid van  alle mensen vandaag op ons gemaakt. Er was alleen familie uitgenodigd en …. wij dus. Want, zo werd gezegd, jullie zijn ook familie geworden. Slik,hoe mooi is dat? de familie die ons vier jaar geleden een huis verkocht, met wie de communicatie verliep via onze makelaar en met wie we geen woord konden wisselen, doet ons nu zoveel eer aan. We zijn dankbaar voor zulke warme woorden en voor deze dag! We sloten de dag af op het terras van de hotelbar en kijken nu samen terug op een hele speciale ervaring in ons Spaanse leven.

0 reacties op “Doopfeest, een bijzondere ervaring

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.