Alweer 3 jaar voorbij

Klik op het filmpje om dit te bekijken

Hallo beste kijkbuisvrienden,

hier weer eens een stukje geklad van mijnes vingers. Jawel het is vandaag 6 juli een heugelijke dag we zijn namelijk precies 3 jaar uitgeschreven uit Nederland. Allememagies wat heeft dat het tijdkanon in werking gezet en elke morgen dat ik op sta ben ik mijn broekies weer aan het uitdoen om te gaan slapen. Zo snel gaat dat hier, gelukkig hebben de weergoden gemeend op één hoop te schijten en hebben wij dus last van een hoop mooi weer. Ik heb er zelfs extra korte broekies voor motte aanschaffen. Maar volgens het Boze Oog heb ik er nu genoeg zo rond de twintig zegt ze, maar ik hendig als wat gooit ik er steeds een paar extra in de oranje wasmand. Oranje tja dat gebruiken we hier nog regelmatig ook zo tijdens deze WK had zo rond mijn verjaringsdag de boel hier versierd met Spaanse en Nederlandse vlaggetjes van plastic. Die heb ik trouwens na het verlies van Spanje snel verwijderd, niet om de reden die je nu zit te bedenken, maar gewoon omdat die stomme dingen een klere herrie maken in de wind.

 

Wat is de tijd snel gegaan, kan me de dag nog herinneren dat we besloten om eens in Spanje te gaan kijken of we er een plekkie konden vinden. Heel wat huisjes hebben we hier bekeken en elke dag verbaast het ons dat we hier in Macisvenda zo gelukkig zijn. Een huisje dicht bij het dorp waar menig bewoner in opdracht van de plaatselijke Medico (dokter op zijn Spaans) een wandelingetje maakt en steevast even het handje opsteekt met een Buenos Dias. We voelen ons betrokken bij het dorp, anders dan vele van onze vrienden die maar weinig in contact hebben met de enge spaanssprekende mensen. Maar neem van mij aan: als je probeert kom je er heus wel en komen ze vanzelf aan de deur met de ene keer groente en de andere keer wat vers fruit. Alleen na hevige regenval moet je de schuilkelder in omdat ze dan aan de deur staan met plaatselijk gevangen slakken, brrrr niets voor mij.

Terug denkend aan 3 jaar geleden mijmer ik even weg:

Wat hadden we een mooi plekje in Beesd, een gaaf huis met een grote schuur en een heleboel werk. Helaas gaan werk en ik niet samen door een deur, door mijn ziekte heb ik veel aderlatingen moeten laten en een vertrek naar een warm land zou het beste zijn. De knappe dokters in Holland hadden gelijk, de pijn is hier dragelijker geworden en herstel na een inzinking is wat sneller gemaakt in deze heerlijke temperaturen. Fijn was het om zelf het verhuisgedeelte voor eigen rekening te nemen en tja, een chauffeur blijft een chauffeur en geniet er met volle teugen van. Onze grijze muis met trekdoos heeft vele spullen naar hier gebracht. Gelukkig mocht ik ook nog een keer met onze eigenste Mercedes 316 Cdi, extra verlengd en extra verhoogd met daarachter de trekdoos naar Spanje. De laatste spullen heb ik met een huurbus weggebracht.

Zoals vele weten en voor het nog niet weet: wij houden van impulsieve projecten, zo bouwden we onlangs een La Cantina op de rand van ons terras waar we bijna dagelijks gebruik van maken en vooral nu tijdens de WK is het ons clubhonk waar een menig oooooo  en aaaahhhh door de lucht gaan. Genieten, dat is ons motto geworden, geloof me we doen er alles aan waardoor ondanks de droogte hier ons gras behoorlijk groen is.

Ons grootse aanwinst of te wel het beste wat we ooit bedacht hebben is de verbouwing van onze garage naar een volwaardig gastenverblijf. Ons huisje zei mijn schoonmoeder dan elke keer weer. Helaas door die stomme kloteziekte mag ze niet meer genieten van al het moois wat we hebben… ze kunnen een hoop zeggen over schoonmoeders, ze heeft er lang over gedaan om mij echt te leren kennen, maar ik mis haar.

3 Jaar zijn nu voorbij en we gaan op naar meer onze reis naar Australië komt eraan en ik ben al hard aan het trainen in het links instappen en rijden op een paar knipperende lichten en boze Engelsen na gaat het goed.

Hoe we hier zijn gekomen staan nog steeds in het filmpje bovenaan dit blog. 

Klik op het filmpje om dit te bekijken.

Groetjes,
ook van mijn Boze Oog,
Alberto

0 reacties op “Alweer 3 jaar voorbij

  1. Altijd leuk om jullie perikelen te volgen….ja hoor, wij zijn fan. Misschien wel omdat we zelf ook een huisje hebben in Hondon en daarom nog meer betrokken zijn bij het leven in Spanje.
    Geniet ervan, dat doen wij ook en we wensen jullie alvast een prettige vakantie naar Australië. Hopelijk mogen we een beetje volgen via jullie website. 🙂

    1. Dirk, er is een speciale Australiëblog aangemaakt waarop we zoveel mogelijk verslag zullen plaatsen mét foto´s. Dit om dit blog niet te zwaar te belasten, want dat trekt de hosting niet. Zie het Australië-logo links boven in dit blog, met een klik ben je bij het Australiëverslag.

  2. Hé Albert, weer een echt Albert-blog! Dankjewel! Ja, de jaren vliegen voorbij. We missen jullie nog steeds! Bij de DVN valt ook niks meer te beleven voor ons. Maar we zijn blij dat het jullie daar zo goed gaat, vooral voor jou met je mankementen! Hartelijke groeten, ook van Eef, voor jullie beiden.

  3. Goeie blog broer,leuk dat je zelf weer eens schrijft.Dat het alweer 3 jaar geleden is,de tijd vliegt.Wij ook hoor,we zijn al regelmatig heen en weer gevlogen.En over 5 weken komen we weer hoor.xx

  4. Nouuuuuu ik heb weer genoten hoe jullie deze film en mooi verhaal inelkaar gezet hebben toppie en zoals je ziet blijven we elkaar volgen dikke knuffel voor jullie allebij.xxxx

  5. Mooi om dit te lezen. Wij hebben mede door jullie blog en ook van anderen interesse gekregen in Spanje en hebben nu ons hart zo verpand dat we donderdag naar de notaris gaan. Ik ben ze ook al aardig wat tegengekomen. De mensen die hier voorgoed naar toe zijn gegaan en geen woord Spaans spreken en zich hier ook geen moeite voor doen. Jammer ze missen wat. Nog vele jaren woon- en leefplezier.

  6. Hey Albertje, had deze blog ff gemist… Toch blij dat ik nog ff ben gaan snuffelen. Gaaf dat je weer eens hebt geschreven in jouw taaltje. Altijd leuk! Geniet nog maar heeeeel lang door daar samen met jouw Mootje. Dikke knuffel, Je drinkmaatje uit Nederland en je eigeste ouwe typmug die graag in je kont knijpt

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.