Zomerse trip naar Nederland in de planning

Glutenvrije oogst

Het is weer stil hier. Gisteren vertrok nichtje Kelly weer terug naar een regenachtig Nederland. Wat heeft ze het hier getroffen met de zon, ze is heerlijk bruin gebakken en absoluut tot rust gekomen, wat ook de bedoeling was. Na een heel vervelende periode heeft ze de boel weer wat op de rit. Het was een uitdaging om haar deze week lekker, maar glutenvrij, te laten eten en volgens mij zijn we daar prima in geslaagd. Ze was vooral erg onder de indruk van de moeite en het plezier wat men in Las Palmeras in Crevillente duidelijk deed om ook haar een heerlijke avond te bezorgen. Missie geslaagd! We gingen winkelen in La Zenia, ook een duim omhoog voor Tommy Mels met de speciale menukaart trouwens. Thuis waren er speciale pannenkoeken, shoarma, nasi en saté en natuurlijk brood, allemaal goed te doen. Het aanbod glutenvrije producten hier in de supermarkten is enorm, maar met creatief koken en de juiste kruiden kom je ook een heel eind. Gisterenmorgen sloten we lui af in de bejaardensoos bij de thermaalbaden van Leana in Baños de Fortuna. Ze haalde daar de gemiddelde leeftijd fors naar beneden als jonkie 🙂

Wij zijn wij niet als we niet alweer een reisje aan het plannen zijn. Of bijplannen, moet ik het noemen. Al bijna een jaar geleden besloten we met schone zus Trees en zwager Bram dat we gezamenlijk met onze gezinnen zouden vieren dat we 50 jaar worden (de dames dan). Dat gaat gebeuren tijdens een midweek in het Brabantse Handel waar we een vakantiehuis hebben gehuurd met 10 tweepersoonskamers met allemaal hun eigen badkamer.

;

Een weekje later hebben we de bruiloft van Sjouk en Henke, weten jullie nog, van het huwelijksaanzoek net voor ons grote feest hier in 2013?

Sjouk en Henke

Allemaal al lang in de planning dus, maar toen wisten we nog niet dat we ons eigen huis in Nederland zouden hebben. Nu gaan we dus gewoon wat eerder en rijden we op ons dooie gemakje via een mooie route naar het noorden met onderweg een bezoekje aan Janssen en Whisper in Leyrat. Omdat we zagen dat de hotels toch al aardig volgeboekt zijn in de laatste week van juli, hebben we vanmorgen alvast maar wat (nog annuleerbare) reserveringen gemaakt.

Op de eerste dag gaan we eens een keer niet voor dag en dauw van huis om ergens halverwege Frankrijk terecht te komen, maar gaan we op het gemakje via Valencia tot net voorbij Peníscola onze vertrouwde route, maar dan gaan we het binnenland in, naar Lleida. Albert vond er een mooi designhotel met een prachtige spa, zodat we ook daar lekker in warm water kunnen badderen voor we gaan dineren in het prachtige restaurant BlanC met zomerterras. De bedden van 2 x 2 meter doen me nu al bijna in slaap vallen. Een nachtje pure luxe dus in Finca Prats

Van pure luxe en modern design rijden via een mooie route door de Pyreneeën, op het dooie gemakje, want we hebben de hele dag voor een uurtje of vier rijtijd volgens Google, naar de jaren ´70. Terug naar Hotel-Restaurant l´Endlos in Donneville, de verrassing van vorig jaar. Een klein bungalowtje, bloemetjesbehang, ouderwetse tegeltjes, maar brandschoon, goede bedden, goed WIFI en een verrassend menu in het uitstekende restaurant. Bovendien sprak mevrouw alleen Frans, maar was haar man een Spanjaard en dat communiceert een stuk makkelijker voor ons. We hebben er vorig jaar gewoon goed geslapen en heerlijk gegeten en onszelf beloofd dat we er terug zouden komen. Bij deze dan.

De derde dag wordt een lange dag, maar dat mag ook wel na twee dagen flierenfluiten. We gaan via de snelweg langs Toulouse en Limoges naar Leyrat, waar Janssen en Whisper al bijna vijf jaar wonen. We brachten ze in 2010 op 6 juni daarheen, wat een emotionele dag was dat. Ik geloof niet dat we ooit zo intens samen gehuild hebben als op moment dat we daar weg reden. Maar al vijf jaar lang gaat het gewoon erg goed met ze en elk jaar brengen we ze een bezoekje.

We hopen er net na de middag te zijn en om een uur of drie onze reis weer voor te zetten, want we hebben dan nog een stukje te gaan. De rest van de route gaat bijna helemaal over binnenwegen naar Montigny-La-Resla waar we een kamer hebben geboekt in Logis Le Soleil d´Or. De ligging langs onze beoogde route en ook hier weer goede beoordelingen op Google en een mooie menukaart, gaven de doorslag voor deze keus. We willen op deze dag koste wat kost Parijs vermijden, want daar wordt de slotetappe van de Tour de France gereden.

Onze laatste etappe voert ons door het Franse en Belgische platteland naar Brussel, vanwaar we weer het bekende en vervelende laatste stuk langs Antwerpen gaan om hopelijk halverwege de middag de sleutel weer in het slot van ons eigen appartement te kunnen steken. Op naar een paar leuke weken in Nederland, voor we eind augustus weer met gezwinde spoed terug gaan voor de fiestas in Macisvenda.

Tot slot – voor de planners onder ons – de beoogde route, geheel en per dag:

0 reacties op “Zomerse trip naar Nederland in de planning

  1. Ik was helemaal op vakantie heerlijk genieten hoor.Wij gaan weer na 2 jaar in september op vakantie naar Portugal en nemen m n oom mee van 86 heerlijk kijk er naar uit.xxxxxxx

  2. Wat een mooi reisje naar Nederland weer in de planning .We willen jullie ook nog bedanken voor de heerlijke midweek die Kelly bij jullie heb gehad.Ze heeft inderdaad een lekker kleurtje en met al het lekkere eten en uitrusten weer nieuwe energie op gedaan.Ze was er echt aan toe.Over iets meer dan 2 weken komen Bram en ik ook weer even lekker genieten.We hebben er nu al zin in. Xx

Reacties vinden wij erg leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.