Al enkele malen hebben we deze prachtige tocht gemaakt die ons door door de Región de Murcia voert, maar ook door Castilla la Mancha. We zijn dan zo’n zes uur onderweg, drinken natuurlijk een keer koffie en eten ‘s middags in een lokaal restaurantje en maken vooral ook veel fotostops.

Grofweg houden we deze route aan: Pinoso, Jumilla, Hellín, Sierra de la Elche, Férez, La Herrada, Cenajo, Las Minas, Agramón en dan via de snelweg via Cieza – Fortuna of via Jumilla – Pinoso weer naar huis. Er zijn nog diverse variaties mogelijk, maar reken dan wel op een nog langere tijdsduur! Klik op de kaart hieronder om te zien hoe we meestal rijden.

Restaurant-tips: op weg van Jumilla naar Hellin bij het wegrestaurant langs de snelweg hebben ze heerlijke koffie en eten doen wij het liefst bij het restaurant voor de brug tussen Elche de la Sierra en Férez. Op maandag is laatstgenoemd restaurant dicht, je kan dan eventueel terecht in Socovoz, verder zijn er weinig eetgelegenheden. Natuurlijk kan je dan ook eten in Elche de la Sierra, maar doe dat dan wel voor je richting de brug rijdt.

De route (klik op de kaart voor een grotere versie):

route-la-mancha