Ons doel voor vandaag: National Park Calblanque, net ten noorden van Cartagena in het zuiden van Murcia. We rijden vanaf huis naar Murcia en volgen daar de weg naar Cartagena en daarna de borden naar Cabo los Palos.

Net voor de kust vonden we een bord richting het Parque Regional Calblanque en dat was ons doel. We volgende een hobbelende dirtroad en reden langs een informatiecentrum en genoten van de slingerende weg door de heuvels om uiteindelijk een prachtig uitzicht te krijgen op de altijd blauwe Middellandse zee. De lucht was vandaag blauw met mooie witte wolkjes en de zee leek intenser van kleur dan ooit. Prachtig weer om foto’s te maken van dit ruige stukje natuur, waar de Spaanse overheid echt moeite heeft gedaan om het gebied in stand te houden en toch gelegenheid te geven om het te zien. Er waren diverse parkeerplaatsen, enkele zelfs met behoorlijk wat overdekte plaatsen en er liepen houten vlonderpaden naar het strand, zodat het gebied zelf zo min mogelijk beschadigd zou worden. We genoten van de mooie kustlijn, de stoere zwemmers en zelfs van drie mannen die met hun ‘caballos’ langs het strand galoppeerden en de paarden in de branding lieten dansen. De temperatuur liep op tot 28 graden en met een klein briesje voelde het als een soort hemel op aarde. Wat kan het hier in Spanje toch ook nog ontzettend mooi zijn!

EEN MAAGDELIJK STUK KUST MET ONHERBERGZAME HOOGTEN
Tussen de La Manga strip en La Manga Club ligt aan de Middellandse zee het uitgestrekte natuurpark van Calblanque waar het oorspronkelijke natuurschoon nog werkelijk bijna onaangetast is; een maagdelijk stuk kust met onherbergzame hoogten, duinen, lange goudgele stranden en een diepblauwe zee, zelfs in het hoogseizoen ideaal om je te onttrekken aan alle drukte; het natuurpark, dat kan worden doorkruist te voet, op de fiets of te paard, is de habitat voor een aantal bijzondere plantensoorten en vogels. Ook met de auto kan de Middellandse zee kust worden bereikt. Er zijn diverse parkeerplaatsen van waar bijna kunstzinnig uitziende houten paden door de vegetatie naar de zeer uitgestrekte stranden lopen.