Tja, wat moet je daar nou weer mee? De meeste mensen leggen hier een groot zwembad in de tuin, maar wij kozen voor een extra bijgebouw. Zwemmen vinden we heerlijk, maar Albert verkrampt in water wat kouder is dan zo´n 30 graden en zelfs hier in Spanje heb je dat maar een paar weken per jaar. Daarentegen weten we na 12 jaar zwembad in Nederland (verwarmd en wel) hoeveel tijd en geld er in het onderhoud gaat zitten en besloten we dat we twee jaar zouden kijken of we het misten en dan de knoop definitief door te hakken. Conclusie: we missen het niet, we hebben een heerlijk koel huis als we het te warm gaan vinden.

Maar wat misten we wel? Een plek waar je in de winter, bij frisse maar zonnige dagen, uit de wind en in de zon kan zitten en kan genieten van de prachtige omgeving. Ons huis is gebouwd om de zon buiten te houden, heel slim en heel Spaans, maar daardoor ook erg donker. En daar worden we wat depri van. Dus bouwden we een ruime buitenkamer met televisie en ruimte voor een eethoek en zithoek, inmiddels compleet met koelkast en koffiezetter.

We brengen er ook in de zomer veel tijd door, het blijkt een heerlijke ruimte om te eten met vrienden, te ontbijten met visite, om met z´n allen voetbal te kijken of om gewoon lekker uit de zon een boek te gaan zitten lezen op de heerlijke bank. Of om siësta te houden als het niet té warm is. Kortom: onze cantina bevalt ons prima!