Digitaal tekenen

Mijn Facebookvrienden zullen niet verbaasd zijn, maar anderen wellicht wel. Al een hele tijd heb ik geen penselen meer in handen gehad, met name doordat ik vanaf begin oktober al niet meer in Murcia kon komen of de provincie uit, de andere kant op. Als ik doeken koop, wil ik ze graag zelf in handen hebben, voelen hoe de kwaliteit is en bekijken wat ik erop kan schilderen. Door de strenge lockdown, waar we maandenlang in gezeten hebben, waren kunstwinkels slecht bereikbaar.

Zo kwam ik eind oktober in aanraking met een voor mij nieuwe vorm van creatief bezig zijn: Procreate. Procreate is een bekroonde illustratie-, schets- en schilderapp die exclusief voor Apple´s iPads is gemaakt. Gebruikt door kunstenaars, illustratoren en allerlei andere mensen die graag creatief bezig zijn. Er zijn online heel veel groepen te vinden, je kan lessen volgen, tutorials doen, heel erg leuk. Maar ook gewoon even een snelle krabbel met wat tekst maken voor een felicitatie, een wenskaart of een leuke poster voor boven de keukentafel.

Die laatste moet je dan natuurlijk wel (laten) printen. Mijn eigen laserprinter is daar niet zo geschikt voor, maar gelukkig zijn er ook heel veel online afdrukdiensten. Zo maakte ik een tijdje terug een verjaardagskalender die door een heel aantal mensen is besteld. Ik heb de kalender af laten drukken bij Fotofabriek.nl en ze per stuk direct door laten sturen naar de bestellers. Voor Macy en Sem, twee van onze kleinkinderen, heb ik op die manier houten puzzels laten maken, net als voor twee leuke meisjes in Nederland als bedankje voor een dienst.

Vind je het leuk om op die manier ook een wenskaart, een puzzel, een bedrukte mok, placemat of wat dan ook te bestellen? Dat kan! Ik maak ze met plezier. Als je een foto of een idee wilt laten uitwerken, wil ik daar dan wel graag een vergoeding voor vragen. Afhankelijk van de hoeveelheid werk zal dat ergens tussen de 10 en de 25 euro liggen voor mijn ontwerp. Als ik vervolgens de bestelling voor je plaats bij een online afdrukservice, komen de kosten daarvoor er natuurlijk nog bij. Ik zal altijd vooraf daarvoor een Tikkie sturen. Je kan het naar jezelf laten sturen, maar natuurlijk ook met tekst naar een vriend of familid als cadeautje.

Wil je alleen het digitale bestand om zelf iets te laten bedrukken of online te verzenden? Dat kan natuurlijk ook. Ik lever het bestand desgewenst in PDF-, JPG- of PNG-formaat aan.

Inspiratie: kijk op de galerij met Digital Art. Natuurlijk kan er ook een tekst (spreuk, songtekst, wens etc.) toegevoegd worden aan het ontwerp.

Ik geef hier onder wat voorbeelden van de mogelijkheden:

Onze kerstkaart – digitaal aangeleverd en bij Kaartje2Go laten afdrukken op Oud-Hollands papier (dubbele kaart, 10 x 10 cm, binnenkant ook bedrukt):
De puzzel voor Macy, bij Fotofabriek.nl, 54 stukjes op hout en die van Sem met 24 stukjes (geen eigen tekening, kleurplaat ingekleurd).
Verjaardagskalender op A3 of A4-formaat (al op diverse Nederlandse toiletten te vinden inmiddels, maar natuurlijk ook met andere afbeeldingen te bestellen, speciaal voor jou gemaakt):
Deze gaat als we straks in Nederland zijn nog naar een Printservice, die wil ik graag zelf op A-3 laten afdrukken voor in ons eigen huis in Made. En voor een nieuwe kalender worden gebouwen in de USA wellicht het thema, in deze stijl.