Tekenen op scherm

Wat klinkt dat toch artistiek, ´digital art´. Of moeilijk … Eigenlijk komt het in mijn geval vooral neer op tekenen of schilderen met een Apple Pencil op de iPad. Ik gebruik het programma Procreate, wat oneindig veel mogelijkheden biedt. Van het rommelen aan een bestaande foto tot het uit het niets maken van een mooie tekening, een digitaal schilderij of een mooie aquarel.

Natuurlijk is het vooral geschikt om je werk online te verspreiden, maar het kan ook prima geprint worden om leuke wenskaarten, posters, flyers of wat je dan ook maar wil, fysiek in handen te krijgen.

Het allerleukst is dat er ontelbaar veel ´tutorials´, online lessen, te vinden zijn op YouTube, via speciale websites als Skrillshare en via allerlei Facebookgroepen. Veel materiaal is in het Engels, maar er zijn ook Nederlandstalige groepen en live sessies waar je mee kan tekenen om zo inspiratie op te doen of het programma onder de knie te krijgen.

Ook van deze hobby zal ik regelmatig wat resultaten showen op deze site. En ook hier geldt dat je natuurlijk altijd een vraag kan opwerpen als je iets speciaals zoekt, zoals een logo voor een website (die ik trouwens ook regelmatig maak), een originele kaart om te versturen of iets anders wat ik als bestand kan sturen en jij zelf kan (laten) afdrukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.