Eind goed, al goed?

Laten we zeggen dat het niet helemaal ging zoals gewenst. Een soort sprookje met ´er was eens … toen ging het niet helemaal naar wens en het eindigt hopelijk in ´eind goed, al goed´.

De trouwe lezers van onze reisverslagen, sommigen echt al meer dan 15 jaar inmiddels, weten dat er bij ons altijd wel wat fout gaat. Herrie in de auto, achteraf er samen hard om lachen, beloven dat we het nooit weer doen en ja hoor, het is wéér gelukt!

Om te beginnen is dit om meerdere redenen een bijzondere dag. Mijn ouders zouden dit jaar 58 jaar getrouwd zijn, wat ze helaas bij lange na niet hebben mogen halen én het is de dag dat de USA weer open is voor Europese reizigers. Waren we vorig jaar bij de laatste lichting die nog voor de lockdown thuis wist te komen, we zullen zeker niet de eerste zijn die die kant op gaan. We willen zelfs niet naar Nederland nu, veel te riskant met volle ziekenhuizen en veel besmettingen. Het gaat hier in Spanje eigenlijk heel goed, de enige beperking die we kennen zijn de mondmaskers binnen en dat is heel wat beter dan vorig jaar. Toen mochten we niet eens onze eigen gemeente uit en dat was een klein wereldje hoor. We genieten er dus nu maar extra van.

De dag begon met ´even langs de garage´, we komen er toch bijna langs. De Mercedes-garage zit een bijna uur bij ons vandaan, dus je gaat niet voor een kleinigheidje als je toch weet dat je er langs gaat komen. Uiteindelijk hebben we er hebben we er bijna twee uur gewacht op koelvloeistof, motorolie en nog wat wijzingen in de App. Onze rechterachterband begint weer aardig te slijten, maar die kan nog wel even mee, volgens Alfredo. Veiligheidshalve hebben we toch maar twee nieuwe besteld, zodat we die in geval van een spoedje Nederland al klaar hebben liggen daar. Je tikt er dan zo toch weer heel wat kilometers bij. De pitstop was dus niet zo snel als gehoopt en verwacht, Mercedes kan echt wat leren van Red Bull hoor!

We tanken de auto af bij Froet, ook op het Verkeersplein van San Ginés en ik haal meteen daar een paar lekkere ham-kaascroissants en twee zoete broodjes. Het bakkertje bij dat tankstation is zó goed! We hebben gisteren al ons menu voor vanavond door mogen geven aan het hotel, wat vers voor ons gaat koken voor zo meteen. Onderweg kan je in Spanje vaak alleen lekker warm eten tussen de middag, vandaar dat wij gewoonbroodjes in de auto peuzelden.

So far, so good, zou je zeggen? Yep, daarna kwam het. Ik had in al mijn wijsheid besloten dat we via El Torcal de Anquetera zouden rijden en vertrouwde daarbij op de navigatie van de auto, maar kijk dan ook altijd nog eigenwijs mee in Google Maps. Ergens in Anquetera (waar we gewoon omheen hadden kunnen rijden) ging het al mis. Neem de vijfde afslag op de rotonde, bij de tweede gillen, NU eraf, wat dan niet meer lukt en zo reden we op het parkeerterrein van het plaatselijke ziekenhuis. Er weer af, de snelste route genomen die Maps gaf (auto overgezet op CarPlay) en toen dus hopeloos dwalen door het overigens prachtige oude stadje. Smalle, steile straatjes, mooie oude gebouwen, ach ja … als dat alles is.

Nou bleef het daar niet bij … nadat we de afslag naar het visitor center van El Torcal hadden gemist, knalde eerst mijn camera op de vloer, waarna meteen een melding binnen kwam van alarm thuis én we van de route gingen. Auto dus op een parking mét uitzichtpunt. Albert zag op de app van ADT dat er een kat langswandelde en daar bellen ze niet meer voor, is de deal. Ik vond het wel best met die rotkeien en heb wat foto´s vanaf het uitzichtpunt gemaakt en toen kwam de grote beslissing over de te volgen route.

We besloten te kiezen voor de route ´onderlangs´, wat volgens Mercedes wat langer was, maar wij houden wel van wat door leuke dorpjes en over mooie wegen in de natuur rijden. Nou .. wie? De oude bekenden voelen de bui al hangen: geitenpaadjes! Onverhard, op en neer, smal en soms erg slecht met bulten en kuilen. En mijn lief is zo zuinig op zijn bussie … Dit soort wegen vinden we geweldig, maar dan wel liefst met een dikke gehuurde SUV in Amerika of Down Under. Enfin, we hebben toch wel een uurtje zo gereden in wat ik al snel de Spaans Outback noemde (als het niet langer was). Erg zwaar voor de chauffeur en ik heb me maar ingehouden met foto´s maken, want het was eigenlijk geweldig mooi daar. Prachtige natuur, mooie cortijo´s (boerderijen) en zelfs een kudde paarden onderweg. En duizend B&B´s geloof ik , daar val je hier over.

Toen we eindelijk de normale wereld weer gevonden hadden, zetten we rechtstreeks koers naar Ronda, want we hadden weinig zin om in het donker aan te komen. De Caminito del Rey reden we zo dus voorbij, dat gebied had ik ook nog op mijn verlanglijstje staan. Net voor het donker reden we, na wéér ruzie met de navigatie over de smalle bergweggetjes hier naar het hotel. En ik moet zeggen: een plaatje! Een oude olijfmolen, uitgebouwd en aangebouwd. We werden enthousiast welkom geheten, naar onze kamer begeleid en daar werden we verrast door een upgrade naar een echte suite met eigen terras. Helemaal tip top, klassiek ingericht, maar het ontbreekt echt aan niets. Verwarming aan, helemaal goed.

We waren nog maar goed en wel binnen toen er iemand met twee glazen sinaasappelsap en een vaasje met een roosje kwam. Zelfs de bak met open haard-hout staat gevuld en er is een honesty bar voor een borreltje, mochten we zin hebben. We blijven hier twee nachten, dus ik voorzie voor morgen een lekkere dag! Nu snurkt mijn geweldige chauffeur even (commentaar achteraf: heerlijk hemelbed) en daarna gaan we aan het diner, waar ik zeer benieuwd naar ben!

Misschien vul ik vanavond nog wel wat aan met foto´s, anders komen ze morgen!

14 reacties op “Eind goed, al goed?”

  1. Wij hebben die streek die jij beschrijft ook bezocht.
    Zo fris ik mijn geheugen wat op.
    Nog een fijne reis verder.
    Groeten van Hilde uit B.

  2. De 1e foto’s beloven al weer een leuke week. Het gekibbel en gehobbel hebben jullie al achter de rug, vanaf nu kan het alleen maar mooier worden te beginnen met het hotel, prachtig!!

  3. Wat hebben jullie, ondanks de perikelen hebben toch een schitterende dag gehad. En wat hebben jullie het getroffen met het hotel. Fijne dag vandaag in het mooie Ronda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.