Einde van een fijne reis

Was het fijn? Nou en of! We hebben al heel wat reizen gemaakt. Verder weg, langer, duurder, specialer. Maar deze gaat zeker in het boekje met fijne herinneringen! Het voelde gewoon heel bijzonder om weer gewoon vrij rond te reizen, lekker aan de kant van de weg je stokbroodje te eten en ‘s avonds onbekommerd aan te mogen schuiven in een restaurant. Dat onze hotels superfijn waren, staat buiten kijf. We kozen voor veel sterren en eigenlijk voor superfijne prijzen. We betaalde nergens meer dan 115 euro per nacht inclusief ontbijt voor twee.

In het laatste hotel aten we zelfs twee avonden een menu van 15 euro inclusief een drankje. Gisterenavond was dat voor beiden een ham- met meloensalade en kalkoen gelakt met honing met krokante zoete aardappelreepjes. Albert reageerde enthousiast op zijn bordje vitaminen als dessert, waarop ik net zo hard riep dat ik ze niet had. De dame die het uitserveerde begon al aan ons te wennen. Soms hebben wij vreemde humor, zoals gisteren toen ik doodserieus zei tegen de parkeerwacht waar ik 3,50 betaalde en Albert om zijn portemonnee vroeg daarvoor. Hij protesteerde en ik zei tegen die man dat ik om zijn geld met hem getrouwd was. Hij kon er om lachen, maar toen ik bloedserieus zei dat ik dacht dat het over twee jaar op zou zijn, keek hij wel wat vreemd 😂

Enfin, we hadden een topdag en eigenlijk kon ik niet goed in slaap komen. Gewoon omdat ik zo gelukkig was, zo blij met de herwonnen vrijheid, al is het nog een tijdje met wat gedragsregels. Ik lag naar buiten te kijken door het raam wat gewoon wagenwijd open stond en genoot van de stilte. Dat er gewoon nog plekjes op de wereld zijn waar je in volmaakte rust de frisse berglucht ruikt en je nergens druk over hoeft te maken, dat maakt me zo blij! Ik ben uiteindelijk heerlijk in slaap gevallen en werd net zo vrolijk wakker vanmorgen.

Douchen, inpakken, ontbijten, uitchecken met weer een gezellig praatje aan de receptie en op pad. We reden slingerdeslinger weer weg uit Las Hurdes richting Plasencia en later via de snelweg naar Toledo. We zagen zoveel verschillende landschappen langs komen, het blijft afwisselend rijden. Rond Oropesa, waar we het prachtige kasteel zagen waar we al eens logeerden, waren overal weer ooievaars te zien. Dit is echt dé tijd van het jaar om die kant op te gaan, met al die jonkies in de nesten en de bloeiende planten overal.

Bij Toledo hadden we de eerste regen, later ook nog met onweer en stortbuien. We reden weg met 25 graden en hebben onderweg zelfs 12 graden op de meter gezien! Zit je daar in je korte broek. Veel last hadden er we er niet van, want we konden eigenlijk nergens een wegrestaurant vinden wat open was. Ook niet gekozen voor de snelweg natuurlijk …. vanaf Tomelloso reden we binnendoor en was echt alles dicht. De crisis heeft hier hard toegeslagen! Plaspauze bij een tankstation, opgesloten op de WC en dolblij dat Albert zijn telefoon hoorde, allebei een beker met zo’n koffiedrankje uit de koelbox en onderweg de live blog van de Formule 1 volgen voor een bizarre kwalificatie. Het was eigenlijk prima. Bij Hellín namen we nog een ijsje, gooiden we de tank vol en besloten we thuis wel gewoon patat met frikandellen te gaan eten.

En zo reden we vandaag na precies 7 uur en 646 kilometers thuis het erf op, waar ons maatje de hele tuin keurig aan kant had gemaakt en de ramen ons tegemoet glimmen. We hebben in totaal 2175 kilometers gemaakt. Een soort oefentripje voor het autootje, zeg maar. Na 22 juli hebben we geen PCR-testen meer nodig voor Frankrijk, omdat we dan beiden 2 weken na de laatste vaccinatie zitten. Dan mag de auto nog een keer een eindje mee gaan toeren. Het was deze keer een fantastische ervaring!

3 reacties op “Einde van een fijne reis”

  1. Inge+Blankenstein

    Fijn dat jullie zo’n mooie reis hadden! En dank dat we weer mochten mee genieten dankzij jouw geweldige reisverslagen! Groeten voor jullie beiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.