Voorpret!

Het was afkicken, bijna anderhalf jaar zonder echte road trip. We waren vast niet de enigen en zeker niet de slechtst bedeelden, want wij stonden twee dagen voor de lockdown in maart 2020 bekend gemaakt werd, nog met de koffers op het vliegveld van Barcelona. Moe maar voldaan, na drie weken rondtrekken in Florida. In de zomer van 2020 gingen we nog naar Nederland, maar dat ging met zo min mogelijk overnachtingen, grote stappen, snel thuis. Beide kanten op. En waar Nederland dik op slot zat met de kerstdagen, konden wij nog twee dagen culinair genieten in de Parador van Lorca. Enerzijds waren onze lockdowns veel strenger, maar het leverde wel sneller resultaat op. Voor ons zijn de winkels en restaurants al weer lange tijd open, maar de provincie bleef dicht tot 9 mei. Wonend op het randje, voelde dat toch als een behoorlijke beperking van vrijheden. Gelukkig ging alles open na het einde van de Staat van Alarm.

Albert was toen al gevaccineerd en ik keek reikhalzend uit naar de eerste prik, want wat willende graag eens verder van huis!. Met onze auto die al vanaf december staat te trappelen om kilometers te vreten en met de ogen gericht op Extremadura, de deelstaat die het samen met de Comunidad Valenciana en onze eigen Región de Murcia al lang heel goed doet. Maar nu is het zover! Met een pijnlijke plek in mijn linker bovenarm van mijn Moderna-prik, heb ik vanmorgen al grotendeels de reistas ingepakt en in de wasmachine draaien de laatste spullen die mee gaan hun rondjes. We weten dat we nog moeten opletten tot na de tweede prik, maar de data zijn nu bekend, dus we kunnen op pad.

Zondag gaan we. We kijken thuis zaterdagavond, nog op groot scherm en met de Sonos keihard aan naar The Streamers, die laatste keer willen we niet missen. De hotels zijn geboekt en Hotel Rural Las Tejuelas in Valdecaballeros (Badajoz) heeft de menukaart al gestuurd met het verzoek alvast te laten weten wat ze voor ons mogen bereiden zondagavond. Best slim van ze! Was ook niet moeilijk kiezen, want de kaart zag er prima uit. Voor de zekerheid neem ik wel het Culinaire Reiswoordenboekje mee wat ik vanmorgen in een la vond, op zoek naar zwemkleding (die natuurlijk in Made ligt). Na tien jaar wonen in Spanje kom je soms echt nog streekgerechten tegen waar je werkelijk geen idee van hebt …

Enfin, we blijven twee nachten in dit landelijke hotel op een 750 hectare groot terrein midden in de natuur en zullen van daaruit maandag de natuur in trekken. We hebben zelf al wel wat in gedachten, maar vragen ook zeker advies in het hotel. Dinsdag gaan we het over een andere boeg gooien en rijden we met een flinke omweg, waarschijnlijk via Mérida, naar Cáseres, waar Albert zijn oog heef laten vallen op het vijfsterrenhotel Hospes Palacio de Arenales. De menukaart en de foto’s van het restaurant vallen hem altijd het eerst op. Sowieso gaan we echt wel voor een culinaire trip, we hebben al genoeg thuis gegeten voorlopig. De zeer aantrekkelijke prijs van 115 euro per nacht voor een luxe kamer met ontbijt en toegang tot de spa, bevallen mij ook wel daar. En ja, er stond nog een tas vol zwemkleding hier ook 😋

Als we ons woensdag los kunnen maken van de spa en de rest van de luxe, zouden we weleens een uitstapje kunnen maken naar het Nationale Park De Taag, gedeeltelijk in Spanje en voor de rest in Portugal gelegen. Want hoewel Extremadura bekend staat om de oude prachtige historische steden, trekt natuur ons eigenlijk altijd nog meer. Het wordt ook nog eens pittig warm, dus zal het veel kijken, fotograferen en genieten bij de luxe koelte van de airco zijn, met korte uitstapjes buiten. Voorlopig geven de voorspellingen zo tussen de 30 en de 34 graden aan. In het droge landklimaat van deze streek is dat zeker geen straf.

Donderdag zoeken we het hogerop, we gaan de bergen in het noorden van Extremadura verkennen. Ons – voorlopig- laatste hotel ligt in Las Mestas, net ten zuiden van de deelstaat Castilla-y-Léon. Een gebied met veel meer rivieren, hoge toppen en diepe dalen en daardoor ook veel koeler. Met een 25 graden gemiddeld zijn we ook tevreden hoor. Hospedería Las Hurdes Real heeft ook vier sterren en natuurlijk een veelgeprezen restaurant. We hebben er een ruime kamer geboekt en gaan van daaruit donderdag een mooie ronde maken via La Alberda, een van de mooiere dorpen van Spanje, volgens mijn leraar Javi.

We pakken daarmee dus een extra deelstaat mee op deze reis. We deden dat ook al in 2018, toen we vanuit Orepesa de Sierra de Gredos verkenden. Extremadura in het najaar was prachtig, maar we zin ook wel erg benieuwd naar het voorjaar, nu alle vogels waar het gebied bekend om staat, hun ei hebben gelegd en hun jonkies aan uitvliegen.

We weten nog niet of we op zaterdag de zeven uur naar huis rechtstreeks gaan rijden of dat we er onderweg nog een nachtje vakantie bij pakken. We willen natuurlijk wel om twee uur voor de TV zitten om te kijken of onze Max Lewis nog een keer met 25 punten om de oren kan meppen!

Zover het gaat lukken zal ik de voor Albert broodnodige siësta’s benutten om verslag te doe van onze avonturen en jullie via foto’s laten meegenieten van dit bijzonder mooie stuk Spanje!

N.B.: we hebben een gloednieuw alarmsysteem en goede oppassers.

8 reacties op “Voorpret!”

  1. Wat een schitterende reis gaat dat worden! Dat wordt straks weer genieten van je reisverslagen. Goede reis en heel veel plezier.

  2. Hoi Albert en Monique, ziet er geweldig uit en ik kan me jullie voorpret helemaal voorstellen. Heel veel plezier en lekker eten gewenst. Wij volgen graag jullie belevenissen per mail. Groeten Henk

  3. Wat een prachtige plekken hebben jullie gevonden en wat zal het heerlijk zijn om deze trip te kunnen gaan maken na zo lang thuis te zijn geweest. Ik lees graag mee en verheug me op de foto’s! Geniet!!😘

  4. Ik wens jullie een aangename vakantie. Geniet ervan en ik lees graag jullie reisverslag met bijhorende foto’s.
    Groeten van Hilde uit B.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.